29-07-2024 21:59:01 Son Güncelleme: 29-07-2024 23:06:01

Bursa'nın o mahallesinde ne internet çekiyor ne telefon!

Uzaya astronot gönderdiğimiz, yerli ve milli otomobil ürettiğimiz, tek tuşla dünyayı evimizin hatta oturduğumuz koltuğa getirebildiğimiz 2024’ün Türkiyesi’ nde Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ne bağlı Seferiışıklar Mahallesi sakinlerinin telefonların çekmediği, internetin olmadığı çağdışı iletişimsizliğe mahkum edildiğini söylesek eminiz birçok kişi için şaka gibi gelecektir.
Bursa'nın o mahallesinde ne internet çekiyor ne telefon!

 

Uzaya astronot gönderdiğimiz,  yerli ve milli otomobil ürettiğimiz,  tek tuşla dünyayı evimizin hatta oturduğumuz koltuğa getirebildiğimiz 2024’ün Türkiyesi’ nde Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ne bağlı Seferiışıklar Mahallesi sakinlerinin telefonların çekmediği, internetin olmadığı çağdışı iletişimsizliğe mahkum edildiğini söylesek eminiz birçok kişi için şaka gibi gelecektir.

Ama ne yazık ki gerçek!

Bursa’nın Osmangazi İlçesi’ne bağlı Seferiışıklar Mahallesi sakinleri, 2024 Türkiyesi’nde yaşanan çağdışı iletişimsizliğe isyan ediyor.  800 yıllık ve yaklaşık 150 hanelik mahallede internet ve telefonun çekmemesinden dolayı oldukça mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, “Köyümüzde telefon çekmiyor, internet yok. Bu sıkıntı nedeniyle gençlerimizi ve çocuklarımızı köyde tutamıyoruz. Aksi takdirde bu iletişim sıkıntısı yüzünden köyde göç bile yaşanacak” dediler. 

“Bu Çağda İletişimsizlik Büyük Zülüm”

İlgili kurum ve kuruluşlarının neredeyse tamamına gerekli başvuruları yaptıklarına işaret eden mahalleliler; başvurulardan bir sonuç alamadıklarını, yetkililerin çeşitli sebepler ileri sürerek soruna karşı duyarsız kaldıklarına dikkat çekerek;

“Bursa’daki tüm yetkililerimize gerek yazılı, gerekse sözlü olarak ilettik. Ancak bir arpa boyu yol alamadık. Burada yaşlılarımız var. Onların sağlık sorunlarında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca gençlerimizi de köyümüzde tutamıyoruz. En yakın baz istasyonunun kapsama alanı dışında kalan bu yerleşimlerde mobil iletişim sorunu nedeniyle genel olarak haberleşmede, ekonomik uğraşlarda, toplumsal ilişkilerde, eğitimde ve sağlıkta aksaklıklar yaşanıyor. Dijital çağda bile birçok köylünün düzenli kullanabildiği tek iletişim aygıtı televizyon. Şimdi köyümüzde ikamet eden vatandaşlarımız eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, hastasıyla, oğlu ve kızı ile görüşmek istediğinde ilçe merkezine gidiyor. Özellikle okula giden çocuklarımız, ödevlerini yapabilmek için köyün dışında bir yere 3 kilometre kadar yol yürümek zorunda kalıyor. Allah korusun yangın çıksa itfaiyeye haber veremeyeceğiz. Hadi bir şekilde verdik konum bildirimi yapamayacağız. Bu da bize bu çağda zulüm geliyor.” şeklinde konuştu.

Hastaları olduğunda veya aileleriyle iletişim kurmak istediklerinde köyün dışına çıkmak zorunda kaldıklarını vurgulayan mahalleliler; yetkililere sorunun biran önce çözülmesi noktasında çağrıda bulundular.

  HABER VİDEOSU

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI