16-07-2024 14:49:13

En düşük emekli maaşı belli oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yönelik düzenleme hakkında açıklamalarda bulunuyor. En düşük emekli maaşı 12.500 TL oldu.
En düşük emekli maaşı belli oldu!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yönelik düzenleme hakkında açıklamalarda bulunuyor.


Güler'in açıklamalarından satır başları şöyle:


"Vergi mevzuatında, sosyal güvenlik ve bazı kanunlarda düzenlemeler öngören teklifimiz toplamda 53 maddeden oluşuyor. Maalesef şu anda hâlihazırda durum içerisinde bu çalıştığımız kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular da çalışıyormuşuz gibi farklı dezenformasyon amaçlı bilgilerin de olduğunu ifade etmek isterim. Bizim çalışmadığımız, üzerinden inceleme yapmadığımız birçok konu varmış gibi gerek basında gerek kamuoyuyla paylaşıldı.
Teklifimiz ile vergi adaletinin güçlendirilmesi ve doğrudan vergilerin artırılması ve aynı zamanda vergide güvenliğin sağlanması ve kayıt dışılıkla mücadele, bazı istisnaların kaldırılması, cezaların etkinliğinin ve caydırıcılığının artırılması, ithalatın azaltılmasına katlı sağlanması, tahsilat etkinliğinin artırılması amacıyla düzenleme yapıyoruz.

 

Çok uluslu şirketlerde küresel asgari kurumlar vergisi yerel asgari kurumlar vergisi YİD modeliyle kamu özel işbirliği projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 kurumlar vergisi alınması..."


Kaynak: BURSADA BUGÜN

  •   Etiket
  •   Okuma Bu haber 24 defa okunmuştur.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI