29-07-2024 21:21:22 Son Güncelleme: 29-07-2024 22:05:22

Keles'te Kocayayla Şöleni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Keles'in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Kocayayla Kültür Şöleni bu yıl da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Keles'te Kocayayla Şöleni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yılda 56'ncısı düzenlenen Keles kocayayla kültür şöleni binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şölende, ünlü radyocu Zeynep Akın'ın sunuculuğunu yaptığı şölende,Açılış konuşmasını yapan Keles Belediye Başkanı Ali Doğru "Her yıl olduğu gibi bu yılda kültürümüzün ve geleneklerimizi gelecek nesillerimizi en iyi şekilde aktarmak adına gerçekleştirdiğimizve bu yılda 56'ncısını düzenlediğimiz Keles Kocayayla kültür şölenimize katılım mükemmel, Yöresel Sanatçılarımızın seslendiği birbirinden güzel türkülerin ardından yöremize ait halk oyunları,bakır oyunları şölenimize renk kattı. Yene yöremize örf ve adetlerinden olan düğünlerimizin vaz geçilmesi atlarımızla gelin alma geleneğimizide unutmayarak gerçekleştirdik. Kocayayla şölenimizde bizleri onure  eden tüm hemşerilemize  ve vatandaşımıza teşekkürler ediyorum dedi.

Şölene Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Keles kaymakamı Muhammed Ali Yolal,Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Akparti İl Başkanı Davut Gürkan, Akparti İl Başkan Yardımcısı: Kamil Bayramiç, Keles ilçe Başkanı Özcan Yeni,Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanı Nihat Yerlitaş, Cumhuriyet Halk partisi Keles ilçe Başkanı Cevat Acar, Dağder Genel Başkanı İsmail Aydoğdu,Yenişehir Belediye Başkanı: Ercan Özel, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayyır, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, Bursa İl Jandarma Komutanı Tüm General Tekin Milliyetçi hareket partisi Osmangazi İlçe Başkanı Kerim Gürsel Çelebi, Budsiad  (Bursa Uludağlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Genel Başkanı Recep Öztürk Katıldı.

Yöresel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle eğlenceli ve coşkulu anların yaşandığı festivalde, Köy Dernekleri açtıkları stantlarda yöresel yiyeceklerini tanıtırken çocuklar ise oyun alanlarında gönüllerince eğlenerek keyifli vakit geçirdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

  HABER VİDEOSU

  •   Etiket
  •   Okuma Bu haber 215 defa okunmuştur.

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI